Când vine vorba de protecția datelor companiei tale, Apple este un maestru în arta protejării informațiilor importante și personale. Astfel, întreg sistemul de protecție a fost conceput cu scopul ca informațiile personale, fișierele și aplicațiile să fie păstrate la securitate absolută față de programele compromițătoare malware.
În era digitală, securitatea datelor a devenit un element prioritar în decizia de cumpărare a device-urilor. Astfel, Apple a ridicat ștacheta în industria tehnologiei și a pus presiune pe nivelul crescut de protecție a informațiilor personale și a datelor corporative ale utilizatorilor. Primul pas a fost gândirea și proiectarea unui sistem de securitate avansat, care să aparțină și să fie inclus în designul produselor.
De aceea, dispozitivele care rulează iOS, iPadOS, macOS, tvOS sau watchOS, au capabilitățile de securitate incluse în designul de silicon.
Rezultatul acestei inovații a fost unul simplu: echilibru, experiențe plăcute și libertatea modului de lucru.
Securitate Hardware
Siliciul și hardware-ul sunt cele care formează fundația pentru: securitatea device-urilor, a procesorului Apple Silicon, Secure Enclave, a motoarelor criptografice, Face ID și Touch ID.
Fiecare dispozitiv Apple combină hardware-ul, software-ul și numeroase alte servicii concepute pentru a funcționa împreună în protecția datelor personale. În principiu, toate elementele care construiesc acest mediu de securitate sunt legate între ele. De exemplu, pentru ca un software să fie bine securizat, acesta necesită întâi o bază de securitate încorporată în hardware.
Capabilitățile de securitate includ și caracteristicile personalizate ale unui CPU, care alimentează la rândul lor funcțiile de securitate ale sistemului. O componentă menționată mai sus, una critică și esențială, este coprocesorul Secure Enclave. Un subsistem securizat, care asigură un strat în plus de protecție. Acesta este regăsit și actualizat în dispozitivele moderne iOS, iPadOS, watchOS și tvOS și în toate Mac-urile care conțin Apple T2 Security Chip.
Ce reprezintă acesta mai exact? Practic, urmează același principiu de proiectare la fel ca sistemul pe cip, dar care conține propriul ROM (Read only memory) și un AES engine (Advanced Encryption Standard). Baza lui este un element principal pentru generarea și stocarea în siguranță a cheilor necesare pentru criptarea datelor. De asemenea, protejează și evaluează datele biometrice pentru Face ID și Touch ID. Iar, acțiunea de criptare și stocare a datelor este una rapidă și eficientă.
Sistemul de securitate
De peste un deceniu, echipa mondială Apple, care se ocupă cu ingineria din spatele designului din silicon, a continuat să proiecteze, să revizuiască și să inoveze sistemul pe cip. În prezent, componentele acestui sistem cuprind: procesorul de pornire, actualizări de software și protecția resurselor sistemului informatic, cum ar fi CPU, memorie, disc, programe software și date stocate.
Cu fiecare actualizare atât a dispozitivelor, cât și a sistemelor de operare, Apple reușește să ofere experiențe unice și plăcute utilizatorilor. Așadar, cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare, sunt de altfel și cele mai sigure. Un element important, care trebuie luat în considerare, este boot-up-ul securizat. Acesta protejează sistemul de posibile atacuri cibernetice încă de la pornirea device-ului. La fel de important este și sistemul de actualizare care are un rol benefic în actualizare și protejare, fiind conceput în așa fel încât poate preveni atacurile de downgrade: dispozitivele nu mai pot fi restaurate la o versiune mai veche a sistemului de operare. (Una dintre metodele hackerilor de a compromite sau a fura datele personale).
Criptarea și protecția datelor
Toate cele de mai sus fac parte din obiectivele Apple, acelea de a securiza, proteja și a asigura utilizatorilor un mediu sigur de lucru. Dar, pentru că cel mai înalt obiectiv de atins este maxima siguranță, Apple nu ezită să țintească mai sus. Astfel, pentru a proteja în cel mai securizat mod posibil, au fost introduse funcțiile de criptare.
În cazul furtului sau pierderii iPhone-ului, Mac-ului, sau oricărui alt dispozitiv, puteți șterge toate datele dumneavoastră printr-o singură funcție. Aceasta este disponibilă atât pentru cel care deține device-ul, cât și pentru echipa de IT, pentru care Apple oferă numeroase metode de înlăturare și ștergere instantanee a datelor și a informațiilor în cazul pierderii, furtului sau compromiterii dispozitivelor.
De ce ai nevoie de Platforma de Securitate Apple în compania ta?
Există nenumărate motive pentru care este esențială criptarea și securizarea datelor. Noi considerăm că cel mai important motiv este confidențialitatea. Acesta fiind un drept al omului, iar pentru Apple una dintre cele mai importante valori ale brandului.
Confidențialitatea instaurată în compania ta va înlătura îngrijorările, iar productivitatea și relaționarea între echipe vor crește.
Odată ce datele corporative sunt sub maximă securitate și departe de riscul oricărui atac cibernetic cu ajutorul dispozitivelor Apple. Unul dintre obiectivele prioritare ale CEO-ului companiei trebuie să fie și protecția datelor angajaților.
Faptul că, device-urile pe care angajații își desfășoară activitatea la job nu au niciun punct de expunere la riscul atacurilor cibernetice, comunicarea și relația dintre ei nu vor fi interceptate, iar informațiile sensibile, importante și stocate pe dispozitive nu pot fi exfiltrate în cazul pierderii sau furtului. Toate aceste detalii cresc încrederea atât în modul de lucru al companiei, cât și în colegii cu care interacționează și lucrează în echipă.
Hackerii vor căuta întotdeauna vulnerabilități cu un potențial ușor de exploatat. De aceea, rămâne prioritar în rândul companiilor care activează mai ales în mediul online, să găsească un echilibru între confidențialitate, securitate și criptare.
Fii mai mult decât o companie sigură, pune securitatea pe primul loc și atinge nivelul absolut cu dispozitivele Apple.
Contactează-ne: https://www.itrade-systems.ro/.